Sensommer med historiske attraksjoner...

 
bigstock-Sintra-Portugal-24167201.jpg
 

fascinerende natur...

 
portugal_sintra_bigstock--201773983.jpg
 

lokale spesialiteter...

 
 
 
portugal_bigstock--143426426.jpg
 

...og idylliske landsbyer

 
 

Bli med til Portugal

august/september 2019

 

bigstock-Lisbon-Portugal-24167762.jpg
 

Dag 1

Ankomst Portugal

Innsjekk på hotellet - Eurostar Hotel Cascais 4*

Aperitiff serveres utendørs i solnedgangen
Portugisisk middagsbuffet

Eurostar Hotel Cascais er et lekkert hotell med 100 rom. Nyinnviet i 2017.  Beliggende vest for Cascais ved Atlanterhavskysten, ca. 2,5 km fra sentrum av Cascais. (ca. 20 minutters sparetur).

Moderne innredede rom med panorama havutsikt, møblert terrasse, minibar, aircondition og gratis WIFI. Hotellet ligger ved et lite område med noen restauranter/barer, samt utleie av sykler (flotte gang- og sykkelstier langs Atlanterhavet) og en mindre park med marked i weekendene. Hotellet har fitnessrom, svømmebasseng og en fin uteterrasse med utsikt over bassenget og havet – et behagelig område å nyte solnedgangen.

 


 
 
 

Dag 2

Lisboa - sightseeing

  • Til Lisboa via Estoril til Lisboa – stopp sentralt i Lisboa med servering av en lokal velkomstdrink & snack.

  • Tur gjennom Lisboas middelaldersentrum, med restauranter, barer, shoppinggater og historiske bygninger.

  • Belem, med sjøfarernes minnesmerker og det vakre Jeronimus klosteret.

  • Turen går videre til Rossio og gjennom den fasjonable hovedgaten Av. Da Liberdade.

  • Fotopause på toppen av byparken Eduardo VII med servering av forfriskninger.

  • Lunsj med utsikt over Tejoelven.

  • Ettermiddagen på egenhånd.

  • 19.30 Middag på en uformell restaurant i Cascais sentrum


 
 
 

Dag 3

Vintur til Azeitao og Sesimbra

  • Besøk hos «Caves JM Da Fonseca»

  • Lunsj ved stranden i Sesimbra.

  • Vinsmaking i landets eldste vinkjeller og Moscatel fabrikk, «Jose Maria da Fonseca»

  • Ettermiddagen på egenhånd.

  • 19.30 Middag på restaurant ved Cascais Marina.


 
 
 

Dag 4

Dagen til fri disposisjon.
Det er mye å kikke på. Vi foreslår gamlebyen i Cascais, nabobyen Estoril med sitt berømte casino - eller en runde golf på en av de flotte banene i området.


 
 
 

Dag 5

Halvdagstur til Obidos.
Herregårds-buffetlunsj med 7 vinprøver, visitt i vinkjeller og barokkhagen.

  • Utflukt til Obidos, Portugals perle:

  • - Dronningens by - berømt for sitt romantiske miljø og sin rike historie fra 1100-tallet.

  • - Overrakt av Kong Diniz, som kjærlighetsgave til dronningen Rainha Isabel.

  • - En unik og ekte atmosfære, labyrintiske gater, over 14 kirker med utsmykking av den kjente malerinnen Josefa d´Obidos.

  • - Stort utvalg av keramikk- og håndarbeidsbutikker, samt utsalg av den søte kirsebærlikøren Ginjinha - servert i små sjokoladekrus. En spesialitet!

  • Besøk i den familiedrevne vinkjelleren Quinta do Sanguinhal, kjent for sine romantiske hager omkranset med vindruer. Vi får omvisning i hagene, vinkjelleren fra 1800-tallet og destilleriet.

  • Lunsj serveres i herregårdens kjeller, hvor druene ble presset.

  • Ettermiddagen på egen hånd.

  • 19.30 Middag på en restaurant beliggende ved Atlanterhavet


 
 
 

Dag 6

Historisk tur til Sintra.

  • Den Unesco-fredede fjell-landsbyen Sintra, kjent for sine palasser og festninger. Her ferierte konger og dronninger som etterlot seg vakre kongepalasser. Kneisende på fjelltoppen ligger eventyrslottet Palacio da Pena.

  • Ved Atlanterhavskysten stopper vi for å nyte utsikten ved Eurpoas vestligste punkt ved klippene på Cabo da Roca.

  • Det blir tid for shopping og opplevelse av Sintra på egen hånd.

  • Valgfri tilleggsattraksjon: Mulighet for en uforglemmelig guidet visitt i et av kongepalassene.

  • - Palacio da Sintra: Beliggende midt i sentrum av Sintra, med sine to ikoniske skorsteiner. Portugals eldste kongepalass fra 1300-tallet, med en rik utsmykning av epokens møbler, porselen og arabiske fliser, Azuleijos.

  • - Quinta da Regaleira: Fra 1900-tallet, ca. 500 meter fra sentrum ligger dette fantastiske palasset, tilhørende en av landets rike familier, Monteiros. Kjent for sin unike atmosfære og frodige hager, grotter og underjordiske tunneler, her blir vi innviet i Monteiros fantasiverden og mystiske ideer. En uforglemmelig og annerledes opplevelse!

  • Lunsj i Sintra på Hotel Central - med sin elegante restaurant med rokokko innredning, beliggende midt i sentrum.

  • 19.30 Middag på Fadorestaurant i Lisboa.


 
 
 

Dag 7

Utsjekk og transfer til flyplassen

10.30 Transport fra hotellet
13.10 Avreise Lisboa (TAP - Air Portugal)

FLY & HOTELL
Fly = Air Portugal
Oslo til Lisboa. Avreise 12.45 - ankomst 15.50
Lisboa til Oslo. Avreise 13.25 - ankomst 18.25


 
 

Alt dette er inkludert i prisen:

  • Fly Oslo - Lisboa tur/retur med bagasje og setereservasjon

  • 6 netter på Hotel Eurostar Hotel Cascais med frokost

  • Transport fra flyplassen til hotellet tur/retur

  • Halvdagstur til Lisboa med guide

  • Vintur til Azeitao og Sesimbra, halvdagstur med lunsj

  • Halvdagstur til Sintra inkludert lunsj

  • Halvdagstur til Obidos med lunsj

  • Lunsj (x 4) inkl. 2-retter, 1 glass vin/øl/mineralvann, samt kaffe

  • Middag (x 5) inkl. 3-retter, 2 glass vin/øl/mineralvann, samt kaffe

  • Norsk reiseledelse/guide med på alle utflukter og under programmet for øvrig

Prisantydning:
Kr 14.500,- pr. person i dbl. rom  |  Tillegg for enkeltrom kr 600,- pr. døgn

 

 
 
Invitasjon Vårtur Portugal april 2018_Page_8_Image_0002.jpg

Kari Mette Sommerfeldt – Espnes Golds medarbeider i Portugal

Kari er en profesjonell guide og reiseleder i Portugal og Spania, hvor hun har jobbet med skandinaviske turister i over 30 år.

Det var den store lidenskapen for kunst og historie som først førte Kari til Portugal, hvor hun har vært fastboende siden 1980. Portugals gamle tradisjoner, unike historie, mat og vinkultur forførte ikke bare henne, men fortsetter og trekke til seg reisende på søken etter det gode liv.

Her blir vi lett innviet i de godt bevarte og pittoreske severdigheter landet har og by på.
Kari synes dette er en fantastisk inspirerende jobb, med anledning til å formidle kunnskap og opplevelser til interesserte og nysgjerrige gjester, samt følge med og koordinere de forskjellige aktiviteter i programmet.